Strategia Nationala Antifrauda pentru protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania a fost actualizata in urma consultarilor cu Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) si Delegatia Comisiei Europene in Romania, printr-o hotarar
Strategia Nationala Antifrauda pentru protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania a fost actualizata in urma consultarilor cu Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) si Delegatia Comisiei Europene in Romania, printr-o hotarare adoptata in sedinta de miercuri a Guvernului, tansmite Mediafax.
In hotararea de Guvern sunt continute planurile de actiuni pentru perioada urmatoare, cu termene de realizare, asumate de autoritatile cu competente in domeniul protectiei intereselor financiare ale Uniunii Europene in Romania. Potrivit actului normativ, masurile care vor fi luate in perioada urmatoare au ca scop prevenirea fraudarii fondurilor comunitare. Acesta va fi pus in practica prin o serie de actiuni de comunicare si relatii publice, prin elaborarea si distribuirea de materiale promotionale care sa contina informatii in legatura cu sprijinul financiar acordat Romaniei de Uniunea Europeana. In acelasi scop vor fi organizate seminarii, consultari, mese rotunde cu reprezentantii mass-media, functionari publici, comunitatea oamenilor de afaceri si alte categorii de beneficiari ai fondurilor comunitare.
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, Ministerul Muncii, Agentia CFR ISPA a cadrului organizatoric pentru desfasurarea activitatilor de control, vor realiza controlul financiar public, precum si elaborarea de catre Autoritatea de Audit de pe langa Curtea de Conturi a procedurilor de lucru pentru realizarea auditului public extern aferent fondurilor PHARE si ISPA.
Personalul implicat in efectuarea controalelor cu privire la utilizarea si administrarea fondurilor comunitare va urma cursuri de control fiscal, cercetare si urmarire penala, recuperare financiara si coordonare a luptei antifrauda, prevad noile reglementari.
Departamentul pentru Lupta Antifrauda (DLAF) va trebui sa implementeze actul normativ pana in iulie 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.