Vaccinarea bebelusilor si elevilor se va face, in continuare, conform calendarului national de vaccinare anual. Acest calendar, recomandat de Ministerul Sanatatii Publice (MSP), prevede administrarea, in maternitate, a vaccinului antihepatic B (24 de

Vaccinarea bebelusilor si elevilor se va face, in continuare, conform calendarului national de vaccinare anual. Acest calendar, recomandat de Ministerul Sanatatii Publice (MSP), prevede administrarea, in maternitate, a vaccinului antihepatic B (24 de ore) si a vaccinului impotriva tuberculozei (4-7 zile).
Dupa externare, la medicul de familie, micutilor li se vor face vaccinul hepatitic B, poliomielitic si diftero-tetano-pertussis (2 luni), vaccinul poliomielitic si diftero-tetano-pertussis (4 luni), vaccinul hepatitic B, poliomielitic si diftero-tetano-pertussis (6 luni), vaccinul rujeolic sau rujeolic, rubeolic si urlian (9-15 luni), vaccinul diftero-tetano-pertussis si antipoliomielitic (12 luni), vaccinul diftero-tetano-pertussis (30-35 luni).
De asemenea, si anul acesta, copiii cu varste cuprinse intre 12 si 15 luni vor fi vaccinati cu vaccinul rujeolic-rubeolic-oreion pentru a fi protejati impotriva celor trei boli ale copilariei: rujeola, rubeola si oreion.
Din cauza evolutiei epidemiei de rujeola, cu debut in 2004, incepand din noiembrie 2005, a fost introdusa o campanie suplimentara de vaccinare antirujeolica pentru sugarii cu varste intre 7 si 11 luni. ''Daca va fi cazul, aceasta masura va fi mentinuta si anul acesta'', precizeaza reprezentantii MSP.

Vaccinarea in scoli

Calendarul vaccinarilor cuprinde si campaniile scolare. Astfel, in clasa I se administreaza vaccinul antirujeolic si cel diftero-tetanic.
In clasa a III-a se face vaccinul poliomielitic si hepatitic B, in clasa a VIII-a - vaccinul diftero-tetanic si rubeolic (doar pentru fete), iar in clasa a XII-a - vaccinul hepatitic B.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.