Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) va acorda, in cadrul programului romano-elvetian de ''Reabilitare a Sistemului Serviciilor de Asistenta Medicala de Urgenta din Romania - REMSSy 4'', un numar de minimum trei granturi autoritatil
Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate (CPSS) va acorda, in cadrul programului romano-elvetian de ''Reabilitare a Sistemului Serviciilor de Asistenta Medicala de Urgenta din Romania - REMSSy 4'', un numar de minimum trei granturi autoritatilor publice locale pentru infiintarea de echipaje de prim ajutor calificat in structura lor si in colaborare cu inspectoratele pentru situatii de urgenta.
Suma disponibila pentru aceste granturi este de aproximativ 75.000 de euro, iar data limita de depunere a scrisorilor de intentie din partea autoritatilor publice interesate este 15 septembrie a.c.
Obiectivul urmarit prin acest program este implicarea autoritatilor locale in asigurarea asistentei medicale de urgenta si cresterea calitatii serviciilor de asistenta medicala de urgenta.
In urma scrisorilor de intentie, candidatii care vor fi declarati admisi vor participa la un seminar cu privire la modalitatile de infiintare si operare a unui echipaj de prim ajutor calificat.
Programul REMSSy 4 reprezinta o noua faza in cadrul programelor sustinute, inca din 1994, de catre Guvernul Confederatiei Elvetiene, programe avand ca scop imbunatatirea asistentei medicale de urgenta din Romania.
''Bazandu-se pe rezultatele proiectelor anterioare, prezentul proiect urmareste cresterea continua a sanselor de supravietuire a pacientilor care se adreseaza serviciilor medicale de urgenta. Pentru a se atinge obiectivele proiectului, sunt necesare asigurarea calitatii resurselor umane, infrastructura adecvata, un sistem national acceptat de standarde, protocoale si mecanisme de asigurare a calitatii'', precizeaza reprezentantii CPSS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.