Compania britanica British Petroleum a primit o noua lovitura, fiind acuzata ca si-ar fi folosit pozitia dominanta pe piata pentru a manipula pretul la titei. Richard Hershey, un investitor in afacerile cu titei din statul american Missouri, a deschi
Compania britanica British Petroleum a primit o noua lovitura, fiind acuzata ca si-ar fi folosit pozitia dominanta pe piata pentru a manipula pretul la titei. Richard Hershey, un investitor in afacerile cu titei din statul american Missouri, a deschis un proces impotriva BP la o Curte din New York. El acuza compania de a fi refuzat sa ofere competitorilor acces la facilitatile sale de depozitare din Cushing, Oklahoma, in perioada 2003-2004. Dupa cum se arata in textul acuzatiei, citat intr-un material al The Guardian, "BP a abuzat de pozitia dominanta pe piata interzicand accesul la depozitele sale din Cushing pentru toti patricipantii la tranzactiile cu titei care aveau de livrat petrol catre acest punct.
Prin distorsionarea livrarilor de petrol, BP a determinat tranzactionarea titeiului pe Bursa Nymex la un pret diferit decat cel la care s-ar fi recurs in lipsa interventiei sale". Purtatorul de cuvant al BP nu a comentat acuzele, dar a recunoscut ca autoritatile americane responsabile pentru comertul cu petrol desfasoara in prezent o ancheta referitoare la posibila manipulare a preturilor de catre BP.
Acesta este doar ultimul dintr-o serie de procese in care BP este implicata in prezent.
Compania mai este acuzata de manipularea pietei de propan, precum si de a-si fi pagubit propriii actionari prin refuzul de a investiga la timp starea conductelor de petrol din Prudhoe Bay.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.