Lichiditatea din ringul Bursei de Valori Bucuresti a inregistrat ieri o scadere cu 30,2% fata de valoarea din sedinta precedenta, ajungand la 23,8 milioane lei. In sedinta de ieri a fost inregistrata cea mai mica valoare a tranzactiilor dupa intrarea
Lichiditatea din ringul Bursei de Valori Bucuresti a inregistrat ieri o scadere cu 30,2% fata de valoarea din sedinta precedenta, ajungand la 23,8 milioane lei. In sedinta de ieri a fost inregistrata cea mai mica valoare a tranzactiilor dupa intrarea la BVB a companiei Transelectrica. Cele mai importante companii de la BVB au inregistrat, ieri, preturi in stagnare. Indicele BET-C, care reflecta tendinta generala a pietei, a inchis sedinta la 4.604,64 puncte, in scadere cu 0,01%, in timp ce indicele BET, care evidentiaza cotatiile celor mai lichide 10 companii, a crescut cu aceeasi valoare de 0,01%. La fel ca si in sedinta de miercuri, societatile de investitii financiare au incheiat sedinta in scadere. Indicele BET-FI raporta la inchiderea zilei o depreciere de 0,21%. Singura societate de investitii financiare care a inregistrat o apreciere a pretului de referinta a fost SIF Transilvania, care a crescut cu 0,46%, cu tranzactii in valoare de 1,19 milioane de lei. Tranzactiile cu titluri SIF au insumat 11,15 milioane de lei, echivalentul a 46,8% din totalul tranzactiilor.
Titlurile Transelectrica au crescut cu 0,36% pe fondul unor tranzactii in valoare de 5,08 milioane de lei, reprezentand 21% din valoarea totala a schimburilor din piata.
In sectorul petrolier titlurile Petrom au inchis la aceeasi valoare din sedinta anterioara, in timp ce Rompetrol s-a depreciat cu 0,12%.
Tranzactiile cu actiuni ale Bancii Transilvania au insumat 1,77 milioane de lei, iar pretul unei actiuni a crescut cu 0,98%.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.