Ierusalimul a ridicat ieri blocada navala si aeriana impusa Libanului.

Israelul a fost nevoit, la presiunea comunitatii internationale, sa ridice blocada instituita Libanului, aceasta fiind impusa la inceputul conflictului militar cu Hez
Ierusalimul a ridicat ieri blocada navala si aeriana impusa Libanului.

Israelul a fost nevoit, la presiunea comunitatii internationale, sa ridice blocada instituita Libanului, aceasta fiind impusa la inceputul conflictului militar cu Hezbollahul, din luna iulie. Cu toate ca, inca in urma cu trei saptamini, Israelul a pus capat focului, a refuzat in prima faza sa ridice blocada, motivatia principala fiind aceea ca Hezbollahul trebuie sa nu mai aiba de unde primi armament si munitie.

Amenintari libaneze

Ridicarea blocadei a survenit ieri dupa amenintarile guvernului libanez, care a anuntat ca va sparge blocada, in cazul in care aceasta va persista. De acum inainte, coasta libaneza va fi monitorizata de nave sub egida ONU, fiind asteptate in regiune vase germane, britanice, italiene, grecesti si franceze. Aproximativ 3.250 de soldati sub egida ONU se afla acum in Liban, cu toate ca Rezolutia 1.701 a Consiliului de Securitate a estimat ca in regiune este nevoie de 15.000 de militari pentru a asigura pacea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.