Israelul a programat ridicarea blocadei maritime si aeriene asupra Libanului pentru joi la orele pranzului. Blocada maritima si aeriana impusa de Israel dureaza din luna iulie si este motivata de dorinta Israelului de a opri inarmarea Hezbollahului.
Israelul a programat ridicarea blocadei maritime si aeriene asupra Libanului pentru joi la orele pranzului. Blocada maritima si aeriana impusa de Israel dureaza din luna iulie si este motivata de dorinta Israelului de a opri inarmarea Hezbollahului. Presiunile internationale au determinat statul evreu sa renunte la blocada. Nave militare germane monitorizeaza zona de coasta libaneza. Germania nu ramane singura in aceasta misiune, deoarece Franta, Italia, Grecia si Marea Britanie vor participa la aceasta misiune navala. Natiunile Unite supervizeaza spatiul aerian si linia de coasta ale Libanului, cu scopul de a bloca inarmarea Hezbollahului si de a pastra pacea in regiune. Conflictul dintre Israel si Hezbollah are la baza rapirea a doi soldati evrei de catre gruparea libaneza. Peste 1.100 de libanezi si 160 de israelieni au murit in acest conflict.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.