Rafael Nadal a fost eliminat de Mihail Iujnii in sferturile US Open. In aceeasi zi, la dublu, rusul i-a eliminat pe fratii Bryan.

Ziua a zecea a US Open a fost a rusului Mihail Iujnii. Mai intii el a intrat pe teren pentru partida din
Rafael Nadal a fost eliminat de Mihail Iujnii in sferturile US Open. In aceeasi zi, la dublu, rusul i-a eliminat pe fratii Bryan.

Ziua a zecea a US Open a fost a rusului Mihail Iujnii. Mai intii el a intrat pe teren pentru partida din sferturile de finala ale tabloului de simplu, contra lui Rafael Nadal, o disputa aparent dezechilibrata, intre al doilea si al 54-lea jucator al lumii. Ca de obicei, ibericul a jucat cu spiritul, iar calitatilor de show-man le-a adaugat convingerea ca va disputa o a treia finala consecutiva de Grand Slam impotriva lui Roger Federer.

Lui Nadal nu-i prieste America

Realitatea i-a relevat insa ca nu este inca pregatit pentru a cuceri New Yorkul si, la fel ca la editia de anul trecut (a pierdut in turul trei, la James Blake), s-a poticnit si a cazut in fata primului obstacol mai inalt. S-a intimplat ca acum el sa se numeasca Mihail Iujnii, un jucator care are o saptamina fulminanta la Flushing Meadow, luni, in optimi, el cedind doar trei game-uri celui de-al saselea favorit, Tommy Robredo. Pe Nadal l-a eliminat in patru seturi: 6-3, 5-7, 7-6, 6-1. La citeva ore dupa aceasta victorie, Iujnii intra pe teren pentru o alta misiune imposibila, calificarea in sferturi la dublu, alaturi de cehul Leos Friel, in dauna gemenilor Bob si Mike Bryan.

Azi joaca fetele

Sase titluri au cistigat americanii in acest an, printre care Australian Open si Wimbledon, si sint cistigatorii editiei 2005 a US Open, dar aceasta colectie nu a impresionat cuplul ruso-ceh, compus oarecum in pripa, inainte de Flushing Meadow Iujnii si Friedl facind cuplu intr-un meci, la St. Petersburg, anul trecut. Europenii au produs surpriza, cistigind cu 6-7 (5), 7-6 (2), 6-4. In prima semifinala a baietilor, Iujnii va juca impotriva lui Andy Roddick (6-3, 7-5, 6-4 cu Lleyton Hewitt), celalalt joc stabilindu-se azi-noapte, in urma partidelor Roger Federer - James Blake si Tommy Haas - Nikolai Davidenko.

Semifinalele fetelor se disputa in aceasta seara si ele le vor opune pe Jelena Jankovic belgiencei Justine Henin-Hardenne si pe Maria Sarapova frantuzoaicei Amelie Mauresmo.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.