Fondul Monetar International atrage atentia asupra dezechilibrelor externe ale Romaniei, Ungariei si Bulgariei, informeaza FT. Fondul isi manifesta ingrijorarea fata de cresterea deficitului de cont curent. "Lipsa disciplinei fiscale in Ungaria si de
Fondul Monetar International atrage atentia asupra dezechilibrelor externe ale Romaniei, Ungariei si Bulgariei, informeaza FT. Fondul isi manifesta ingrijorarea fata de cresterea deficitului de cont curent. "Lipsa disciplinei fiscale in Ungaria si dezvoltarea rapida a sectorului privat din Romania si Bulgaria au contribuit la adancirea deficitului de cont curent si la majorarea datoriei externe a acestor state", se arata intr-un raport pe care FMI il va prezenta saptamana viitoare Grupului celor Sapte. Pentru Romania, prognoza FMI asupra deficitului de cont este de 10,9% din PIB. Autoritatile romane prognozeaza, pentru acest an, un deficit de cont curent de aproximativ 9% din PIB. Dupa primele sase luni, deficitul de cont curent era de 4,17 miliarde euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.