Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou, Ion Radoi, sustine ca sindicatele vor declansa un nou conflict de munca la nivelul uzinei de reparatii si depourilor din cauza faptului ca Alstom nu asigura echipamentul de lucru, bilete de trata
Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere de la Metrou, Ion Radoi, sustine ca sindicatele vor declansa un nou conflict de munca la nivelul uzinei de reparatii si depourilor din cauza faptului ca Alstom nu asigura echipamentul de lucru, bilete de tratament si alte facilitati, conform contractului de munca. Astfel, Radoi sustine ca este posibil ca salariatii metroului sa declanseze un nou conflict de munca, fiind nemultumiti de faptul ca firma Alstom, care se ocupa de mentenanta trenurilor, nu respecta anumite clauze din contractul colectiv de munca la nivel de unitate. Sindicalistii reclama faptul ca firma franceza nu le asigura echipamentele de protectie necesare si nici biletele de odihna si tratament, asa cum este prevazut in contract. De asemenea, Radoi este nemultumit ca membrii conducerii Alstom au salarii nejustificate, de sute de milioane de lei vechi. Contractul semnat intre Metrorex si Alstom, in urma cu doi ani, pe vremea guvernarii PSD, prevedea ca lucrarile de ingrijire a garniturilor de tren vor costa aproximativ 50 de milioane de euro pe an, bani de la bugetul de stat, in timp ce Radoi, senator PSD, sustine ca aceste lucrari nu costa, in realitate, mai mult de noua milioane de euro anual.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.