Premierul britanic a declarat ca a fost santajat de cancelarul Gordon Brown.

Lupta politica dintre Tony Blair si Gordon Brown, cancelarul britanic si, cel mai probabil, succesorul lui Blair la presedintia Partidului Laburist, a atins i
Premierul britanic a declarat ca a fost santajat de cancelarul Gordon Brown.

Lupta politica dintre Tony Blair si Gordon Brown, cancelarul britanic si, cel mai probabil, succesorul lui Blair la presedintia Partidului Laburist, a atins ieri cote inimaginabile o data cu declaratiile premierului, care l-a acuzat pe colegul sau de partid ca l-a santajat. Brown i-ar fi cerut lui Blair sa demisioneze din fruntea guvernului pina de Craciun. Surse guvernamentale au declarat insa ieri ca Blair va parasi guvernul la 4 mai, anul viitor.

Brown i-ar fi cerut lui Blair si copresedintia Partidului Laburist pina cind vor avea loc alegeri interne in partid. Gestul lui Brown a fost repudiat public miercuri seara de seful Trezoreriei, Stephen Timms. Brown forteaza in aceste zile o lovitura de palat, la ordinul sau demisionind mai multi membri de rangul doi ai cabinetului britanic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.