Liderii Federatiilor sindicale din invatamant s-au intalnit marti cu ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, cu ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, cu ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, si cu
Liderii Federatiilor sindicale din invatamant s-au intalnit marti cu ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, cu ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, cu ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, si cu alti oficiali pentru a discuta despre protocolul semnat in noiembrie 2005. In urma unor discutii ce au durat peste doua ore, parerile sunt impartite, partea guvernamentala considerand ca protocolul a fost respectat, in timp ce partea sindicala apreciaza ca acest document nu s-a indeplinit. "Legea Salarizarii personalului bugetar nu a fost redactata, iar fondurile pentru dezvoltarea infrastructurii si cresterii salariilor nu s-au primit in proportiile trecute in protocol", sustine Marius Nistor, vicepresedinte al Federatiei Spiru Haret. Negocierile se vor relua marti, cand partea guvernamentala s-a angajat sa vina cu cifre privind cresterile salariale. Federatiile sindicale au anuntat ca vor continua pregatirile pentru boicotarea anului de invatamant printr-un miting in Bucuresti pe data de 15 septembrie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.