Actionarii BRD - Groupe Societe Generale sunt convocati sa discute, miercuri, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, emiterea de catre banca, in perioada 2006-2007, a unor emisiuni de obligatiuni in valoare maxima de 500 de milioane de eu
Actionarii BRD - Groupe Societe Generale sunt convocati sa discute, miercuri, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, emiterea de catre banca, in perioada 2006-2007, a unor emisiuni de obligatiuni in valoare maxima de 500 de milioane de euro sau echivalent in lei. Actionarii vor dezbate plafonul emisiunilor de obligatiuni din acest an si anul viitor, urmand ca, in cazul fiecarei operatiuni, Consiliul de Administratie sa stabileasca parametrii individuali.
Pe ordinea de zi a AGEA se mai afla aprobarea modificarii si completarii actului constitutiv al bancii, a obiectului de activitate si includerea posibilitatii distribuirii de unitati de fond ale fondurilor de pensii. Daca nu se intruneste cvorumul, Adunarea Generala Extraordinara va avea loc joi. Legislatia prevede indeplinirea cvorumului pentru AGEA prin prezenta a trei sferturi din actionarii cu drept de vot la prima convocare, respectiv jumatate la a doua convocare.
BRD este a doua mare banca din Romania in functie de active, dupa Banca Comerciala Romana. Valoarea activelor BRD - Groupe Societe Generale era, la sfarsitul primului semestru, de 6,391 miliarde de euro, in crestere cu circa 11,4% fata de nivelul de la finele lunii martie si cu 22,3% in comparatie cu nivelul de la sfarsitul anului 2005. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.