In timp ce Marea Britanie si Irlanda considera ca trebuie introduse restrictii de munca in ceea ce priveste nou-venitii in Uniunea Europeana, un sondaj facut la nivelul clasei muncitoare arata ca bulgarii si romanii ar prefera ca principale destinati
In timp ce Marea Britanie si Irlanda considera ca trebuie introduse restrictii de munca in ceea ce priveste nou-venitii in Uniunea Europeana, un sondaj facut la nivelul clasei muncitoare arata ca bulgarii si romanii ar prefera ca principale destinatii Italia, Spania si Grecia. Potrivit unui raport prezentat de Serviciul Activ pentru Cetatenii Europeni, imigrantii economici din Romania tind sa calatoreasca in primul rand in Italia (29%), Spania (22%), Germania (13%) si Ungaria ( 6%). Pe de alta parte, bulgarii au format cea mai mare comunitate de imigranti in Grecia (200.000), Italia (60.000) si Spania (80.000). Cu toate ca expertii considera numarul imigrantilor ilegali ca fiind mult mai mare decat datele oficiale referitoare la evolutia populatiei, preferintele tarii sunt destul de evidente, populatia fiind influentata nu numai de distanta geografica dintre tari, ci si de alte motive, cum ar fi limba mai familiara. Imigrantii din Romania si Bulgaria sunt in general tineri singuri, si de obicei lucreaza in ferme, hoteluri sau restaurante. Autoritatile britanice si irlandeze sunt considerate ca fiind adeptele mentinerii unei politici deschise dupa ce au experimentat un flux mult mai mare de imigranti estici decat s-au asteptat in 2004. Londra preconizeaza ca, in primul an dupa urmatoarea expansiune din Uniunea Europeana, vor veni in Marea Britanie intre 60.000 si 140.000 de romani si bulgari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.