Autovehiculele vor fi inmatriculate o singura data pina la scoaterea lor din circulatie, iar conditiile de inscriere la scoala de soferi se simplifica.

Guvernul a aprobat ieri prin ordonanta de urgenta simplificarea procedurilor de
Autovehiculele vor fi inmatriculate o singura data pina la scoaterea lor din circulatie, iar conditiile de inscriere la scoala de soferi se simplifica.

Guvernul a aprobat ieri prin ordonanta de urgenta simplificarea procedurilor de inmatriculare. Astfel, autovehiculele nu vor mai fi radiate in momentul vinzarii, ele urmind sa fie inmatriculate permanent. Potrivit conceptului de inmatriculare continua, vehiculul va fi inscris permanent in circulatie, pe numele proprietarilor succesivi, pina la scoaterea definitiva din circulatie. Mai mult, numarul de inmatriculare va ramine neschimbat daca vinzatorul si cumparatorul sint din acelasi judet.

In cazul in care cumparatorul si vinzatorul sint din judete diferite, numarul de inmatriculare al masinii va fi schimbat.

Actul normativ nu modifica prevederile pentru numerele de leasing sau inmatricularile temporare, iar regimul acordarii de numere preferentiale ramine acelasi.

Liber la soferie

Ordonanta va simplifica si procedura de examinare a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere. Dupa intrarea in vigoare a actului normativ, nu va mai fi necesara prezentarea dovezii de absolvire a cursurilor primare de invatamint obligatoriu. In plus, examinarea psihologica va avea loc inainte de inscrierea la o scoala de soferi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.