Secretarul Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, deputatul PSD Ioan Stan, a declarat, ieri, ca fostul director al Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, este inca in exercitiul functiei pana la validarea, de catre Parlament, a
Secretarul Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI, deputatul PSD Ioan Stan, a declarat, ieri, ca fostul director al Serviciului Roman de Informatii, Radu Timofte, este inca in exercitiul functiei pana la validarea, de catre Parlament, a demisiei sale, el venind inca, zilnic, la birou. Ioan Stan a precizat ca situatia va persista pana la data la care plenul reunit al celor doua Camere parlamentare aproba demisia si eliberarea acestuia din functie. Deputatul PSD a precizat ca in legea privind functionarea SRI nu exista institutia interimatului la conducerea Serviciului. In data de 20 iulie, Presedintia a anuntat ca seful SRI a demisionat, din cauza situatiei create in urma eliberarii lui Omar Hayssam. Ulterior, Timofte si-a trimis demisia la Parlament, dupa ce conducerea Legislativului a avut obiectii fata de "cererea de eliberare din functie" depusa de acesta la Presedintie. Reunita in sedinta la inceputul lunii august, Comisia SRI a decis ca Birourile Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului trebuie sa convoace plenul reunit al Camerelor pentru a lua act si a aproba demisia lui Radu Timofte din functia de director al SRI. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.