Riscul de inghetare a anului scolar ramine. Deoarece discutiile dintre profesori si Guvern au fost suspendate pina marti.

Reprezentantii cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar au negociat ieri cu o delegatie guvernamentala
Riscul de inghetare a anului scolar ramine. Deoarece discutiile dintre profesori si Guvern au fost suspendate pina marti.

Reprezentantii cadrelor didactice din invatamintul preuniversitar au negociat ieri cu o delegatie guvernamentala compusa din ministrul Educatiei, Mihail Hardau, al Finantelor, Sebastian Vladescu, si al Muncii, Gheorghe Barbu. In urma discutiilor, Sebastian Vladescu a declarat ca "salariile cadrelor didactice vor avea o rata mai mare de indexare decit cea promisa pentru celelalte categorii bugetare, si anume de 20%". Insa sindicalistii nu sint multumiti si spun ca Guvernul nu a venit cu o propunere concreta privind cresterea salariala. "Au cerut o pasuire pina marti, cind au promis ca vor veni cu un proiect de salarizare concret", a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret".

Sindicalistii au amenintat cu inghetarea inceputului de an scolar daca guvernantii nu-si respecta acordul semnat in noiembrie anul trecut. Atunci au fost promise fonduri de peste un miliard de euro pentru proiecte de dezvoltare si infrastructura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.