In luna decembrie, autoritatile vor organiza echipe sub acoperire pentru a verifica daca functionarii de la diverse institutii ale statului cer mita pentru eliberarea avizelor, a declarat Bogdan Pascu, ministrul de stat pentru coordonarea activitati
In luna decembrie, autoritatile vor organiza echipe sub acoperire pentru a verifica daca functionarii de la diverse institutii ale statului cer mita pentru eliberarea avizelor, a declarat Bogdan Pascu, ministrul de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniile mediului de afaceri si intreprinderilor mici si mijlocii.
"Decembrie fiind luna cadourilor, oamenii sunt mai predispusi la atentii. Vrem sa vedem cum functioneaza cadoul de stat", a afirmat Pascu, citat de Mediafax.
In acest scop, doua echipe de control, care vor dispune de aparatura cum ar fi camere ascunse de luat vederi si microfoane, se vor deplasa in luna decembrie la institutii de stat din judete si vor solicita diverse avize, verificand daca functionarii cer mita.
Informatiile culese vor fi postate pe site-ul www.antispaga.ro, care urmeaza sa fie lansat pana la sfarsitul lunii.
Pascu a aratat ca nivelul mediu al mitei in Romania este de 100 de euro, iar sanctiunile pentru dare si primire de mita trebuie sa fie mai aspre."Este adevarat ca este necesara combaterea marii coruptii, dar este la fel de importanta si demascarea coruptiei, la fel de daunatoare",a mentionat Bogdan Pascu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.