Compania nationala de transport al gazelor naturale Transgaz Medias a primit cinci oferte de la companii interesate sa ofere servicii de intermediere pentru oferta publica initiala primara de actiuni pe care intentioneaza sa o deruleze in vederea lis
Compania nationala de transport al gazelor naturale Transgaz Medias a primit cinci oferte de la companii interesate sa ofere servicii de intermediere pentru oferta publica initiala primara de actiuni pe care intentioneaza sa o deruleze in vederea listarii la Bursa de Valori Bucuresti. Reprezentantii Transgaz nu au precizat care sunt companiile, precizand ca numele acestora vor fi cunoscute dupa verificarea documentatiei si deschiderea ofertelor, prevazuta pentru 7 septembrie, informeaza Mediafax. Companiile interesate au putut achizitiona caietul de sarcini incepand cu 2 august. Caietul de sarcini a fost cumparat de catre 11 solicitanti, iar pana la termenul limita au fost primite cinci oferte.
Contractul vizeaza pregatirea, promovarea si derularea unei oferte publice initiale primare, in cadrul careia vor fi oferite actiuni reprezentand 10% din capitalul majorat al Transgaz, precum si pentru realizarea activitatilor necesare admiterii la tranzactionare a actiunilor companiei la Bursa de Valori Bucuresti.
Potrivit ministrului Economiei, Codrut Seres, listarea companiei la BVB va fi realizata in termen de 12 luni dupa selectia intermediarului. Aceasta este a doua licitatie organizata de Transgaz in scopul listarii la Bursa, dupa ce precedenta, realizata anul trecut, a fost anulata. La precedenta licitatie, patru societati de brokeraj s-au aratat interesate sa intermedieze oferta publica Trangaz.
Transgaz Medias a obtinut in primul semestru un profit net de 116,29 milioane lei (32,85 milioane euro), mai mare cu 7% fata de perioada similara a anului trecut, la o cifra de afaceri in crestere cu 12,5%, la 412,3 milioane lei (116,5 milioane euro).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.