Ca urmare a sanctiunilor economice impuse de Washington impotriva regimului de la Pyongyang, guvernul nord-coreean a deschis zece conturi bancare la institutii financiare din Rusia, in vederea protejarii unor fonduri importante impotriva blocadei ame
Ca urmare a sanctiunilor economice impuse de Washington impotriva regimului de la Pyongyang, guvernul nord-coreean a deschis zece conturi bancare la institutii financiare din Rusia, in vederea protejarii unor fonduri importante impotriva blocadei americane. Dupa cum informeaza un cotidian japonez citat de principalele agentii de presa, in aceste conturi au fost transferate mai multe fonduri provenite de la membrii guvernului si de la alte autoritati din Coreea de Nord. Washingtonul este deja la curent cu aceste transferuri de bani si intentioneaza sa intervina pe langa Kremlin pentru stoparea lor. Decizia Pyongyangului de a-si desfasura o parte dintre operatiunile financiare prin intermediul bancilor rusesti vine ca urmare a inghetarii de catre Statele Unite a unor conturi nord-coreene considerate a fi folosite pentru spalarea de bani. In replica, guvernul nord-coreean a declarat ca va lua toate masurile necesare pentru a contracara presiunile de la Washington. In noiembrie anul trecut, reprezentantii nord-coreeni au parasit pur si simplu negocierile in privinta arsenalului sau nuclear dupa ce guvernul american a acuzat o banca din Macau ca ajuta regimul lui Kim Jong-il in operatiunile sale de spalare de bani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.