Guvernul iranian si compania japoneza Inpex sunt foarte aproape de semnarea unui acord in vederea exploatarii unui nou camp de petrol iranian, informeaza BBC. Este vorba despre campul Azadegan, situat in sud-vestul Iranului, despre care se estimeaza
Guvernul iranian si compania japoneza Inpex sunt foarte aproape de semnarea unui acord in vederea exploatarii unui nou camp de petrol iranian, informeaza BBC. Este vorba despre campul Azadegan, situat in sud-vestul Iranului, despre care se estimeaza ca are rezerve neexploatate de 26 miliarde de barili de titei. Cele doua parti au mai fost foarte aproape de un acord in 2004, insa intelegerea a esuat atunci din cauza unor divergente privind aspectul financiar. Pactul iraniano-japonez ar putea fi deranjant mai ales pentru Statele Unite, promotoarele unui embargo economic impotriva regimului de la Teheran. Astfel de plangeri insa pot deveni usor irelevante intr-un contract intre Japonia, care este complet dependenta de importuri de petrol, si Iran, al patrulea exportator de titei la nivel mondial.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.