Unul dintre tinerii arestati de politistii de la Chisinau trebuia sa plece in strainatate pentru a face publica cenzura din Moldova.

PeripeTiile celor noua tineri care au fost arestati de politia din Chisinau in timp ce demonstrau pent
Unul dintre tinerii arestati de politistii de la Chisinau trebuia sa plece in strainatate pentru a face publica cenzura din Moldova.

PeripeTiile celor noua tineri care au fost arestati de politia din Chisinau in timp ce demonstrau pentru instalarea bustului lui Liviu Rebreanu pe Aleea Clasicilor din Parcul Central sint departe de a se fi incheiat. Desi au fost retinuti impreuna, ei vor fi judecati separat. Prima infatisare este stabilita pentru miine dimineata, iar asistenta juridica le va fi acordata de filiala din Moldova a Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului.

Motivele retinerii abuzive a celor noua par mai mult politice decit legate strict de un protest stradal. Unul dintre cei arestati, Oleg Brega, trebuia sa plece saptamina aceasta la un festival de film in Italia, unde ar fi prezentat un scurtmetraj despre ingradirea dreptului la libera exprimare in Republica Moldova. Fiind incarcerat, Oleg nu a mai putut ajunge la Ambasada Italiei din Bucuresti pentru formalitati, el fiind si cetatean roman.

Film despre cenzura

Scurtmetrajul respectiv arata cum un post de radio din localitatea Singera este cenzurat pentru ca avea o emisiune in care ascultatorii intrau in direct pentru a-si spune pasurile. Primele imagini din film infatiseaza echivalentul CNA-ului de la noi, care le explica proprietarilor postului ca "nu e bine sa aiba probleme" din aceasta cauza si ca ar fi mai bine sa difuzeze doar emisiuni muzicale, daca vor sa isi pastreze licenta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.