Dupa cum informeaza cotidianul La Tribune, compania britanica BAE a acceptat sa renunte la participatia de 20% la Airbus, pe care o va vinde cel mai probabil grupului franco-german EADS. Valoarea tranzactiei, care ar putea fi facuta publica saptamana
Dupa cum informeaza cotidianul La Tribune, compania britanica BAE a acceptat sa renunte la participatia de 20% la Airbus, pe care o va vinde cel mai probabil grupului franco-german EADS. Valoarea tranzactiei, care ar putea fi facuta publica saptamana aceasta, este de 1,9 miliarde de lire sterline. Acum doua luni, compania BAE, care estimase valoarea activelor Airbus la in jur de 3 miliarde de lire sterline, a primit rezultatele unui audit independent realizat de Banca de investitii Rothchild, conform caruia valoarea participatiei era estimata la numai 2 miliarde. Motivele acestei subestimari de proportii nu au fost inca pe deplin elucidate, dar printre cauzele scaderii valorii activelor se numara intarzierile la productia unor modele Airbus, competitia dura de la Boeing, precum si scaderea dolarului. Vanzarea actiunilor Airbus mai trebuie inca aprobata de actionari, insa directorul de la BAE, Mike Turner, a luat deja pasi in vederea pregatirii acestei tranzactii, precum si a asigurarii celor 12.000 de muncitori de la fabricile Airbus din Marea Britanie ca locurile lor de munca nu sunt in pericol. In prezent, compania BAE produce aripi pentru aeronavele Airbus, iar dupa ce va renunta la aceasta divizie este posibil sa se concentreze pe aviatia militara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.