Parlamentarii incep astazi sesiunea ordinara de toamna, avand ca prioritati legile privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Integritate si privatizarea BCR, la care se adauga restante precum Statutul minoritatilor nationale si Legea Curtii de Co
Parlamentarii incep astazi sesiunea ordinara de toamna, avand ca prioritati legile privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Integritate si privatizarea BCR, la care se adauga restante precum Statutul minoritatilor nationale si Legea Curtii de Conturi.
Dupa aproape doua luni de vacanta si trei zile de sesiune extraordinara, senatorii se reunesc pentru inceputul celei de-a doua sesiuni ordinare din acest an. Atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor urmeaza sa fie stabilite componentele Birourilor Permanente.
Cu toate ca presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ca prin adoptarea, in sesiunea extraordinara, a Ordonantei privind privatizarea BCR si a Legii societatilor comerciale se incheie ""procesul legislativ legat de integrarea europeana"" la aceasta Camera, senatorii au deja o restanta: proiectul de lege privind organizarea Curtii de Conturi. Conform declaratiilor presedintelui Vacaroiu, in aceasta sesiune plenul Senatului trebuie sa dezbata si sa adopte circa 335 de proiecte de lege, din care 245 sunt propuneri legislative.
La randul lor, deputatii urmeaza sa analizeze proiectele de legi necesare pentru integrarea europeana a Romaniei, precum si restantele din sesiunea trecuta, cum ar fi proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale. De asemenea, deputatii trebuie sa voteze proiectele de legi considerate importante pentru integrarea europeana, printre aceste proiecte de lege aflandu-se cel referitor la infiintarea Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Camera fiind prima sesizata. (G.A.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.