Hristo Stoicikov, selectionerul Bulgariei, nu s-a dezmintit nici ieri, la sosirea delegatiei vecine la Constanta, facand o conferinta de presa doar pentru ziaristii conationali, in timp ce romanii au fost dati afara din sala! Fostul mare atacant al B
Hristo Stoicikov, selectionerul Bulgariei, nu s-a dezmintit nici ieri, la sosirea delegatiei vecine la Constanta, facand o conferinta de presa doar pentru ziaristii conationali, in timp ce romanii au fost dati afara din sala! Fostul mare atacant al Barcelonei a continuat atacurile pe care le-a inceput la Sofia, referindu-se la meciul pierdut de nationala Romaniei la Euro '96 in fata Spaniei, care a privat echipa pe care o conducea din teren sa mearga in sferturile de finala ale competitiei. "Romania a pierdut in ultimele minute. Cred ca ceva nu este in regula cu acel meci. La cateva saptamani dupa, Romania a fost invitata de Spania sa joace la un turneu in Palma de Mallorca. Cand eram la Barcelona, am vorbit cu Hagi si Popescu, iar ei m-au asigurat ca totul a fost in regula la acel meci. Dar...", a spus selectionerul Bulgariei, continuand pe linia lui Dimitar Penev, cel care a lansat ipoteza blatului cu Spania acum cativa ani, retractand apoi, la solicitarea FIFA de a da amanunte. Stoicikov si-a indreptat apoi tirul spre liderul "tricolorilor", Adrian Mutu, despre care a spus ca este un jucator bun, dar care "a inceput sa schimbe echipele cam des". "Nu m-ar mira ca la anul sa revina in Romania. Sunt sigur ca, indiferent cine va apara poarta noastra la Constanta, nu va primi gol de la Mutu", a afirmat Stoicikov. "Sunt sigur ca-i batem pe romani. Avem jucatori experimentati si sper sa obtinem calificarea. Acesta este unul dintre cele mai importante meciuri pentru noi, asa ca ar trebui sa invingem. Daca vom reusi, acest lucru ne va da curaj pentru mai departe", a comentat selectionerul bulgar despre meci, asigurandu-i pe suporterii bulgari ca situatia s-a schimbat in bine la nationala. "La echipa este disciplina si stim ca trebuie sa fim foarte concentrati. Am alcatuit deja formatia pentru sambata, insa nu sunt sigur in privinta postului de portar, atat Petkov, cat si Ivankov sunt in forma, asa ca ma voi decide inainte de meci", a adaugat Stoicikov. El s-a laudat ca detine suficiente informatii despre echipa Romaniei. "Suntem constienti de calitatile lor. Sunt agresivi, dar asta nu inseamna ca nu au slabiciuni in joc. Vom ataca din primele minute, dar vom fi foarte atenti in defensiva. Am venit aici sa castigam, dar cred ca si un egal ar fi bun, avand in vedere ca returul va fi la Sofia, iar ei vor avea doua meciuri grele cu Olanda", a spus Stoicikov. "Ne vom juca sansele noastre. Este un meci important pentru ambele echipe. Romania este o echipa buna, dar noi vrem sa cucerim toate cele trei puncte. Pe noi ne intereseaza jocul si nu atacurile din presa", a spus Berbatov. Delegatia Bulgariei s-a cazat la Hotel Iaki, din Mamaia, fiind primita chiar de proprietarul acestuia, Gica Hagi, care s-a intretinut mult timp cu Stoicikov, cei doi fiind colegi la Barcelona in anii '90 si apoi foarte buni prieteni. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.