Evolutia comertului exterior a condus la un deficit de balanta de sapte miliarde de euro.

Ritmul de crestere a importului s-a mentinut peste cel al exporturilor, adincind deficitul balantei comerciale, potrivit datelor comunicate de In
Evolutia comertului exterior a condus la un deficit de balanta de sapte miliarde de euro.

Ritmul de crestere a importului s-a mentinut peste cel al exporturilor, adincind deficitul balantei comerciale, potrivit datelor comunicate de Institutul National de Statistica. Deficitul comercial s-a majorat in iulie cu 1,233 miliarde de euro, iar soldul negativ pe primele sapte luni a fost de 7,036 miliarde de euro, cu 41% mai mare decit in acelasi interval din 2005.

Italia, principalul partener comercial

Valoarea marfurilor importate a cunoscut plusuri semnificative pentru mai multe grupe de produse, printre care masini si dispozitive mecanice; masini, aparate si echipamente electrice; aparate de inregistrat si reprodus sunetul si imaginile (avans de 32,6%, la 5,173 miliarde de euro), produse minerale (crestere de 30,3%, la 3,539 miliarde de euro), mijloace si materiale de transport (crestere de 31,3%), la 2,35 miliarde de euro. UEramine principalul partener comercial al Romaniei. Cea mai importanta destinatie de export a fost Italia (18,6%), care a detinut si prima pozitie in functie de provenienta importurilor (15,5%). (Daniel OANTA)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.