"Credem in valori ca libertate, moderatie si dreptul tuturor oamenilor la exprimare si libertate religioasa. De cealalta parte se afla cei manati de valori ca extremismul si tirania, dreptul de a-si impune vederile fanatice in fata celorlalti. In cal
"Credem in valori ca libertate, moderatie si dreptul tuturor oamenilor la exprimare si libertate religioasa. De cealalta parte se afla cei manati de valori ca extremismul si tirania, dreptul de a-si impune vederile fanatice in fata celorlalti. In calitate de veterani, ati cunoscut acest tip de dusman si inainte. Acestia sunt succesori ai fascistilor, ai nazistilor, ai comunistilor si ai altor totalitari din secolul al XX-lea. Iar istoria ne arata care va fi rezultatul. Acest razboi va fi dificil, lung si se va termina cu infrangerea teroristilor totalitaristi si victoria cauzei libertatii. Ne apropiem de aniversarea cu numarul cinci a zilei in care acest razboi a atins tarmurile noastre. Pe masura ce amintirea acelei zile devine tot mai indepartata, exista tendinta de a crede ca amenintarea scade si ca acest razboi se apropie de sfarsit. Este un sentiment normal si linistitor, insa gresit. Dupa cum am putut constata recent, inamicul inca vrea sa ne atace. Un razboi pe care nu l-am cerut, insa unul pe care trebuie sa-l purtam si pe care il vom castiga. In cursul urmatoarelor zile, voi face cateva prezentari in care voi descrie inamicul nostru din razboiul impotriva terorismului si intelegerea pe care am dobandit-o cu privire la telurile si ambitiile lor. Voi vorbi despre succesele si infrangerile pe care le-am trait si despre strategia noastra pentru a triumfa in acest lung razboi. Astazi voi aduce in discutie un aspect critic al acestui razboi: lupta dintre libertate si teroare in Orientul Mijlociu, inclusiv lupta din Irak, care reprezinta frontul central in cadrul luptei noastre impotriva terorismului."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.