Ministri din cabinetul palestinian si membri ai parlamentului, alesi democratic, dar arestati de Israel, risca zece ani de inchisoare.

Un tribunal militar israelian a ordonat trimiterea in justitie a 15 lideri ai Hamas, printre care
Ministri din cabinetul palestinian si membri ai parlamentului, alesi democratic, dar arestati de Israel, risca zece ani de inchisoare.

Un tribunal militar israelian a ordonat trimiterea in justitie a 15 lideri ai Hamas, printre care doi ministri din cabinetul palestinian si presedintele parlamentului, pentru acuzatia de apartenenta la o organizatie scoasa in afara legii. Grupul, din care fac parte 12 membri ai parlamentului palestinian, alesi democratic, a comparut in fata tribunalului la Ofer Camp, in Cisiordania aflata sub ocupatie israeliana.

Proces politic

La procesul care va avea loc pe 12 decembrie, inculpatii risca o sentinta de zece ani de inchisoare daca vor fi condamnati. Barbatii, imbracati in uniforma cafenie de puscariasi, au ridicat cu totii un deget in semn de sfidare, in timp ce erau paziti de garzi inarmate. Presedintele parlamentului, Abdel Aziz Duaik, era in pijamale si in lanturi. Unul dintre avocati a declarat ca apararea nu recunoaste jurisdictia tribunalului israelian, si considera ca este vorba despre un proces politic, iar cei 15 au fost rapiti de Israel.

Zeci de arestari

30 de lideri politici ai Hamas au fost retinuti in ultimele citeva saptamini, dupa capturarea de catre militantii din Gaza a caporalului israelian Gilad Shalit, care se afla inca prizonier.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.