Presedintele PC, Dan Voiculescu, a recunoscut ca exista posibilitatea unei aliante a partidului sau cu PRM. Liderul conservatorilor a negat insa ca negocierile pe aceasta tema au inceput deja: "Va vom spune cand incepem negocierile cu PRM, daca ele v

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a recunoscut ca exista posibilitatea unei aliante a partidului sau cu PRM. Liderul conservatorilor a negat insa ca negocierile pe aceasta tema au inceput deja: "Va vom spune cand incepem negocierile cu PRM, daca ele vor avea loc".
Insa probabilitatea acestor discutii pare destul de mare deoarece Voiculescu a dat uitarii atacurile virulente la adresa sa venite din partea lui Corneliu Vadim Tudor. Mai mult, presedintele PC a gasit puncte comune ale celor doua partide. "In primul rand, lupta pe care PRM si PC o duc impotriva mafiilor de tot felul. Romania s-a nenorocit dupa 1989 din cauza mafiilor. Lupta anti-mafie este un punct care ne poate uni", a spus Voiculescu. Pe langa vocatia "justitiara" a celor doua partide, presedintele conservatorilor a invocat si interesul celor doua partide pentru eradicarea saraciei. "Al doilea punct este platforma PC la care PRM subscrie total, lupta anti-saracie", a explicat liderul conservator.
Acesta nu este ingrijorat deocamdata de reactiile adverse pe care le-a starnit in partidul sau posibilitatea unei aliante cu partidul lui C.V. Tudor. Este vorba de lideri importanti ai partidului, precum vicepremierul Codrut Seres, presedintele PC-Prahova, Florin Anghel, sau deputatul Nicolae Popa. "Eu nu vad un pericol din acest punct de vedere. Stiu parerea lor, au dreptul la opinie", a spus Viculescu afirmand ca nu crede ca membri importanti din PC vor parasi partidul in cazul unei aliante cu PRM, daca aceasta va primi avizul favorabil al Biroului Permanent sau al Biroului Politic.

Politie politica pe pielea lui Voiculescu

Deocamdata, Voiculescu are o singura nemultumire fata de presedintele PRM. "Faptul ca a existat sintagma <> (n.r. folosita de C.V. Tudor) este o greseala. Nu trebuie ca presa sa faca o confuzie grava si sa spuna securistii si sa condamne o categorie de oameni care au existat in intreaga lume. Este exact ca si cum americanii ar spune moarte membrilor CIA", a apreciat presedintele PC. Spre deosebire de Vadim, Voiculescu sustine deconspirarea ofiterilor care au facut politie politica indeosebi a celor din directiile I si VI ale Securitatii care s-au ocupat cu descoperirea si pedepsirea dusmanilor regimului lui Nicolae Ceausescu. Voiculescu sustine acum ca si el a fost o victima a acestor oameni, fiind arestat in 1982 si amenintat cu urmarirea penala de catre un ofiter de securitate care acum activeaza in domeniul apararii drepturilor omului. "El a facut pe pielea mea politie politica", a conchis Voiculescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.