Compania canadiana Goldcorp Inc. a anuntat ieri ca va achizitiona compania de marime medie americana Glamis Gold Ltd. intr-o miscare care se incadreaza in tendinta generala de consolidare a industriei metalelor. Dupa cum informeaza New York Times, Go
Compania canadiana Goldcorp Inc. a anuntat ieri ca va achizitiona compania de marime medie americana Glamis Gold Ltd. intr-o miscare care se incadreaza in tendinta generala de consolidare a industriei metalelor. Dupa cum informeaza New York Times, Goldcorp va plati 8,6 miliarde de dolari in schimbul activelor preluate, compania formata astfel, care se va numi tot Goldcorp, urmand sa fie una dintre cele mai mari corporatii producatoare de aur din lume. Actionarii de la Glamis vor primi 1,69 de actiuni la noua Goldcorp in schimbul fiecarei actiuni vechi, ceea ce inseamna ca valoarea de tranzactionare a unui activ al companiei americane a fost estimata la 51,49 de dolari. Acest pret reprezinta un premium de aproximativ 32,7% peste valoarea normala la Bursa a unei actiuni Glamis. Ian Telfer, presedinte si director executiv la Goldcorp, a declarat: "Combinatia dintre Goldcorp si Glamis va duce la un producator de prima clasa care va putea oferi preturi mici si care are potential de a deveni lider de piata ca urmare a derularii unui portofoliu foarte interesant de proiecte de dezvoltare". Goldcorp este al treilea producator de aur din America de Nord si desfasoara operatiuni pe intreg continentul american si in Australia. Glamis detine, la randul sau, mine in Nevada, Mexic si America Centrala.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.