Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ieri ca raportul de monitorizare din primavara nu a fost conform cu realitatea. Potrivit primului ministru, Romania avea la momentul respectiv o situatie mai buna decat cea prezentata in Raportul de tara, d
Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat ieri ca raportul de monitorizare din primavara nu a fost conform cu realitatea. Potrivit primului ministru, Romania avea la momentul respectiv o situatie mai buna decat cea prezentata in Raportul de tara, dar ca, din ratiuni politice (tandemul cu Bulgaria) a convenit cu Comisia Europeana sa se mentioneze in Raportul nostru "ca sunt necesare in continuare eforturi sustinute".
"De altfel, probabil pentru a nu se crea un dezechilibru prea evident si cu implicatii politice de nedorit, Raportul din 16 mai lasa impresia ca Romania era mai putin pregatita decat era in realitate.
Cei care cunosc in amanunt dosarul european si-au dat seama ca lucrurile erau astfel spuse pentru a crea la nivel european sentimentul ca Romania si CE lucreaza pentru a avansa si pentru a se pregati cat mai bine.
Situatia era mai buna decat cea din Raport, dar am convenit cu Comisia Europeana ca sunt necesare in continuare eforturi sustinute pentru a nu distruge acel tandem cu Bulgaria", a spus Tariceanu la intalnirea anuala cu ambasadorii Romaniei.
In opinia sa, Romania nu va fi la un nivel inferior celui inregistrat de tarile care au aderat la UE, iar Raportul de tara din 26 septembrie va cuprinde data de 1 ianuarie 2007 ca data a integrarii Romaniei in UE.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.