Francezul Jacques Francescato, Country Manager al Schneider Electric Romania, filiala locala a grupului international specializat in echipamente pentru distributie electrica si automatizari industriale, si-a incheiat ieri mandatul de cinci ani detinu
Francezul Jacques Francescato, Country Manager al Schneider Electric Romania, filiala locala a grupului international specializat in echipamente pentru distributie electrica si automatizari industriale, si-a incheiat ieri mandatul de cinci ani detinut la conducerea reprezentantei de la Bucuresti.
Potrivit lui Florin Anghel, director comercial al Schneider Electric Romania, postul lui Francescato este ocupat incepand de azi de englezul Dave Nicholl, responsabil din cadrul grupului.
In 2005, Schneider Electric a avut o cifra de afaceri de 38 milioane de euro si un profit de 3,2 milioane de euro. Potrivit lui Florin Anghel, in acest an, cifra de afaceri va creste cu 20-30% fata de 2005. In romania, Schneider Electric are peste 150 de angajati.
Pe piata interna a echipamentelor si serviciilor energetice care s-a situat anul trecut in jurul sumeri de 400 milioane de euro si ar putea creste anul acesta cu 10-20 %, potrivit estimarilor lui Anghel, Schneider Electric se afla printre principalii jucatori, alaturi de Siemens (Germania), Moeller Electric (Germania), Alstom (Franta), grupul elvetioano-suedez ABB, General Electric (SUA), dar si competitori locali.
Compania urmareste printre altele, sa acorde servicii de consultanta, training si solutii software distribuitorilor din sectorul electric, pe baza experientei acumulate in acest domeniu.
Schneider Electric activeaza in Romania sub acest nume din 1993, dupa regruparea reprezentantelor Telemecanique si Merlin Gerin. Compania are agentii teritoriale in mai multe orase mai din tara si detine in portofoliu clienti industiali mari, companii din domeniul infrastructurii publice, hoteluri, dar si clienti rezidentiali.
La nivel global, cifra de afaceri a Schneider Electric a fost anul trecut de 11,68 miliarde de euro. Compania este prezenta in 130 de tari, unde detine 206 fabrici, 13.000 puncte de vanzare si aproape 90.000 de angajati.
Din mai 2002, denumirea sociala a companiei este Schneider Electric Industries SAS, societate cu un capital social de 441.314.256 euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.