Compania Chevron Corp. a comisionat constructorul sud-coreean Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. sa construiasca cea mai mare platforma de forare si productie din lume, destinata campului petrolier Tombua Landana din Angola, informeaza Ne
Compania Chevron Corp. a comisionat constructorul sud-coreean Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. sa construiasca cea mai mare platforma de forare si productie din lume, destinata campului petrolier Tombua Landana din Angola, informeaza NewsIn. Lucrarea va fi realizata de Daewoo pentru unitatea Cabinda Gulf Oil Co. Ltd. a corporatiei americane Chevron, care are operatiuni in statul african. Compania Chevron este prezenta in Africa de la inceputul secolului XX si de ceva vreme a anuntat descoperirea unui camp de apa adanca in Angola.
Pana in prezent, firma americana nu facuse publice dimensiunile si capacitatea de productie a campului din Angola, insa cu ocazia licitatiei Daewoo a anuntat ca platforma pe care o va construi ar putea produce 130.000 de barili de petrol pe zi. Compania Daewoo, care este al doilea constructor de vapoare la nivel mondial, a castigat licitatia pentru construirea platformei din Angola cu o oferta de 1,27 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.