Reuniti ieri la Frankfurt, bancherii de la BCE au decis sa mentina nivelul dobanzii de referinta neschimbat, la 3%. Decizia BCE face aproape sigura marirea ratei dobanzii la reuniunea viitoare, care va avea loc in luna octombrie, mai ales ca zona eur
Reuniti ieri la Frankfurt, bancherii de la BCE au decis sa mentina nivelul dobanzii de referinta neschimbat, la 3%. Decizia BCE face aproape sigura marirea ratei dobanzii la reuniunea viitoare, care va avea loc in luna octombrie, mai ales ca zona euro a inregistrat o crestere economica importanta in al doilea semestru al anului si ca exista ceva ingrijorari in privinta inflatiei. Chiar daca nu a marit dobanda, seful BCE, Jean-Claude Trichet, a declarat ca se va monitoriza foarte atent inflatia, ceea ce se poate interpreta ca semn ca o marire va avea loc in curand. Ultima marire a ratei de referinta a avut loc pe 3 august, cand a fost ridicata de la 2,75% la 3%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.