Banca Globex este prima din Rusia care accepta sa se supuna regulilor bancare conform Coranului pentru a putea obtine un credit de la Dubai Islamic Bank. Bancile islamice au interdictie prin Coran de a acorda efectiv credite, ele trebuind sa "incredi
Banca Globex este prima din Rusia care accepta sa se supuna regulilor bancare conform Coranului pentru a putea obtine un credit de la Dubai Islamic Bank. Bancile islamice au interdictie prin Coran de a acorda efectiv credite, ele trebuind sa "incredinteze" banii pe baza unor acorduri speciale, urmand sa primeasca de la client suma imprumutata plus o recompensa (dobanda fiind interzisa) considerata de acesta "rezonabila." In plus, Coranul interzice incredintarea de bani spre anumite tipuri de activitati precum jocurile de noroc si afacerile cu armament, alcool sau materiale pornografice. Dupa cum informeaza NewsIn, bancile europene se supun de mult acestui tip de reguli bancare pentru a putea folosi bani de la institutiile islamice, mai ales ca acestea din urma detin depozite valorate intre 200-400 de miliarde dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.