Romanii vor fi obligati de la 1 ianuarie 2007 sa-si asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale.

Primele de asigurare vor fi cuprinse intre 10 si 20 de euro, in functie de marimea imobilului, potrivit unui proiect de lege initi
Romanii vor fi obligati de la 1 ianuarie 2007 sa-si asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale.

Primele de asigurare vor fi cuprinse intre 10 si 20 de euro, in functie de marimea imobilului, potrivit unui proiect de lege initiat de Ministerul Administratiei si Internelor. Pentru locuintele aflate in proprietatea statului sau a unitatilor administrativ-teritoriale, obligatia incheierii contractelor de asigurare revine persoanelor sau autoritatilor desemnate sa le administreze

Asigurare in functie de tipul constructiei

Valoarea asigurarii obligatorie este de 20.000 de euro pentru locuintele cu structura din beton armat ori metal sau cu pereti exteriori din caramida arsa. Pentru constructiile cu pertii exteriori din lemn, din piatra naturala, din caramida nearsa, din valatuci sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic sau chimic, asigurarea se ridica la 10.000 de euro. Persoanele fizice care beneficiaza de ajutor social vor fi scutite de la plata primei anuale de asigurare, aceasta fiind suportata din bugetele autoritatilor locale.

Persoanele fizice si juridice nu vor fi obligate sa incheie contract de asigurare pentru dependintele care nu alcatuiesc un corp comun cu locuinta si nici pentru bunurile din interiorul acesteia. Pentru asigurarea obligatorie a locuintelor va fi infiintata, pina la data de 30 septembrie 2006, Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor. Acesta va fi societate pe actiuni, prin afilierea firmelor de asigurare autorizate sa incheie asigurari obligatorii pentru locuinte. Proprietarii vor putea incheia contracte de asigurare numai cu firmele de asigurari autorizate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.