Desi afaceristii francezi se abtin in general de la a interveni direct in viata politica a tarii, anul acesta organizatiile oamenilor de afaceri au ales o schimbare de strategie. Oamenii de afaceri, reuniti in asociatii precum Medef, a doua federatie
Desi afaceristii francezi se abtin in general de la a interveni direct in viata politica a tarii, anul acesta organizatiile oamenilor de afaceri au ales o schimbare de strategie. Oamenii de afaceri, reuniti in asociatii precum Medef, a doua federatie a oamenilor de afaceri din Franta, condamna acum public pozitiile politicienilor de ambele parti ale spectrului politic si isi prezinta propriile propuneri de politici. Dupa cum se arata intr-un material publicat in International Herald Tribune, intentia declarata a afaceristilor nu este de a sutine unul sau altul dintre partide, ci de a propune solutii pentru probleme cruciale societatii franceze, cum este somajul cronic, reforma pietei muncii, taxele ridicate pe venit sau datoria publica foarte mare. Una dintre principalele propuneri ale afaceristilor seamana insa mai mult cu un lobby in favoarea propriilor interese decat cu o sincera propunere pentru imbunatatirea conditiilor economice din tara. Ei se opun ajutoarelor guvernamentale pentru cei cu venituri mici si masurilor redistributive avute in vedere de unii politicieni. Ei se opun contractelor de munca mai flexibile introduse de guvern, care au dus deja la crearea a 110.000 de noi locuri de munca, precum si oricaror mariri ale nivelului salariului minim.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.