Presedintele PD Cluj, deputatul Daniel Buda, apreciaza ca inacceptabile pozitiile exprimate la Bucuresti de ministrul ungar de Externe, Kinga Goncz, cu privire la Legea statutului minoritatilor nationale. "Nu ministrul de Externe al Ungariei face age
Presedintele PD Cluj, deputatul Daniel Buda, apreciaza ca inacceptabile pozitiile exprimate la Bucuresti de ministrul ungar de Externe, Kinga Goncz, cu privire la Legea statutului minoritatilor nationale. "Nu ministrul de Externe al Ungariei face agenda Parlamentului Romaniei", a declarat, ieri deputatul democrat, care apreciaza ca in acest moment sunt prioritare legile integrarii.
"Atat timp cat minoritatea romana din Ungaria nu se bucura de acelasi statut de care se bucura minoritatea maghiara din Romania, mai ales in ceea ce priveste reprezentarea la nivel parlamentar, nu este nicio stringenta in adoptarea Legii statutului minoritatilor si mai ales aceasta nu trebuie sa acorde minoritatilor mai multe drepturi decat cele prevazute de standardele europene", a mai afirmat Daniel Buda.
In cadrul unor intreveder avute cu ministrul de Externe roman, Mihai Razvan Ungureanu, si cu presedintele Traian Basescu, oficialul ungar a spus ca Legea minoritatilor ar trebui adoptata in varianta Guvernului si asta "cat mai curand". Goncz a sustinut ca acest lucru este dorit si la Bruxelles.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.