O serie de firme au depus scrisori de intentie la Ministerul Economiei si Comertului pentru a restructura companiile miniere romanesti.

Restructurarea activitatii de exploatare la aceste companii miniere prezinta interes atit pentru
O serie de firme au depus scrisori de intentie la Ministerul Economiei si Comertului pentru a restructura companiile miniere romanesti.

Restructurarea activitatii de exploatare la aceste companii miniere prezinta interes atit pentru patru firme romanesti, cit si pentru sase companii straine. Astfel, au depus la Ministerul Economiei si Comertului scrisori de intentie Glencore International si MRI Resources (ambele din Elvetia), BRB Baustoff Recycling&Verwertungs Union (Germania), Chhattisgarh Electricity (India), First Cooper PLC (Marea Britanie), Washington Group International (Bucuresti), Cozmircom si Tehnomin (ambele din Baia Mare), precum si consortiile formate din firmele Cuprom Bucuresti si Energomineral Baia Mare, respectiv Metanef Group (Romania), Mineco (Elvetia) si Rudnik, Rudnik G. Milanovac (Serbia).

Datorii uriase

In perioada urmatoare vor avea loc consultari intre reprezentanti ai MEC, ai companiilor miniere si ai firmelor care au depus scrisori de intentie, urmind sa fie definitivate si documentele care vor fi puse la dispozitia potentialilor investitori prin caietul de sarcini si camera de date. Cuprumin, Moldomin si Minvest au acumulat datorii totale de 282 de milioane de lei (80 de milioane de euro) si au 5.900 de angajati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.