Serviciul Roman de Informatii a predat CNSAS toate dosarele parlamentarilor din actuala legislatura identificati in evidente, fapt comunicat oficial Consiliului, printr-o scrisoare, la data de 23 august, informeaza un comunicat al SRI dat, ieri, publ
Serviciul Roman de Informatii a predat CNSAS toate dosarele parlamentarilor din actuala legislatura identificati in evidente, fapt comunicat oficial Consiliului, printr-o scrisoare, la data de 23 august, informeaza un comunicat al SRI dat, ieri, publicitatii. Procesul de predare a dosarelor parlamentarilor a fost declansat in anul 2000 si s-a realizat la solicitarile punctuale ale CNSAS, precizeaza SRI. "In urma desfasurarii comisiilor mixte SRI - CNSAS, dosarele de urmarire si de retea ale unui numar de 47 persoane au fost predate catre CNSAS, altele au ramas in custodia institutiei noastre fiind considerate de siguranta nationala", se arata in comunicat. Ulterior, ca urmare a modificarilor cadrului legislativ prin Hotararea CSAT nr. 13/2005, O.U.G. nr. 16/2006, Hotararile CSAT nr. 60 si 117 din 2006, documentele pastrate de SRI referitoare la aceasta categorie de persoane au fost reanalizate pe parcursul lunii august in comisii mixte cu CNSAS si un numar de dosare de urmarire si de retea privind 31 de parlamentari au fost predate Consiliului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.