De la 1 ianuarie 2007, romanii si bulgarii vor pierde mai putin timp in vama dintre cele doua tari.

Studentilor romani si bulgari nu li se vor mai stampila pasapoartele la granita, iar timpul de asteptare al celor care trec frontier
De la 1 ianuarie 2007, romanii si bulgarii vor pierde mai putin timp in vama dintre cele doua tari.

Studentilor romani si bulgari nu li se vor mai stampila pasapoartele la granita, iar timpul de asteptare al celor care trec frontiera va fi mai scurt datorita faptului ca se va face doar un singur control. Aceste facilitati sint prevazute intr-un acord incheiat ieri, la Bucuresti, de ministrul bulgar de Interne, Rumen Petkov, si de ministrul roman de Interne, Vasile Blaga. Este un acord reinnoit dupa 30 de ani, care a avut la baza un experiment facut in urma cu putin timp la frontiera dintre Romania si Bulgaria. S-a constatat ca, in urma aplicarii unui singur control vamal, timpul de asteptare al celor care au trecut granita a fost diminuat cu 70%. Eliminarea controalelor vamale si a procedurilor preventive sanitar-veterinare, incepind cu 1 ianuarie 2007, va determina, de asemenea, reducerea timpului necesar traversarii frontierei dintre Romania si Bulgaria. Ministrii de Interne roman si bulgar au mai convenit ca Politiile de Frontiera din cele doua tari sa se informeze reciproc cu privire la investitiile realizate in cadrul procesului de securizare a frontierei, pentru ca acestea sa nu se dubleze in mod inutil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.