Emisiunea de obligatiuni a Bancii Mondiale ar putea intra pe Bursa la inceputul lunii octombrie, a declarat directorul Departamentului Piete de Capital al ABN Amro, Claudia Butac.
Banca Mondiala va lansa pe piata romaneasca, in perioada 30 au
Emisiunea de obligatiuni a Bancii Mondiale ar putea intra pe Bursa la inceputul lunii octombrie, a declarat directorul Departamentului Piete de Capital al ABN Amro, Claudia Butac.
Banca Mondiala va lansa pe piata romaneasca, in perioada 30 august-12 septembrie, o emisiune de obligatiuni pe trei ani, denominate in moneda nationala in valoare de 525 milioane de lei, cu o dobanda de 6,5% pe an. "Exista acordul de principiu cu Bursa de Valori Bucuresti.
Emisiunea va fi listata dupa subscriere, astfel ca la inceputul lunii octombrie putem avea prima zi de tranzactionare. Ramane de vazut perioada necesara pentru procesarea documentelor de catre Bursa", a afirmat Butac.
"Dobanda de 6,5% a fost calculata in functie de necesitatile si preferintele investitorilor. Am observat ca investitorii prefera dobanzile fixe.
Cred ca nivelul mentionat va deveni de referinta pe piata romaneasca de capital", a declarat Doris Herrera-Pol, sef operatiuni pe piete de capital in cadrul Trezoreriei Bancii Mondiale.
Ea a aratat ca fondurile obtinute in urma acestei emisiuni vor fi utilizate pentru finantarea de proiecte in tarile membre ale Bancii Mondiale.
Butac a aratat ca nu exista o alocare diferentiata pentru investitorii de retail sau pentru cei institutionali.
Totodata, ea a precizat ca suma anuntata de 525 milioane de lei nu poate fi majorata, urmand ca alocarea sa se faca pro rata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.