Presedintele Traian Basescu a anuntat, la finalul sedintei CSAT de ieri, ca Romania nu va participa cu trupe militare in sudul Libanului, ci doar la efortul de reconstructie a tarii.
"Am apreciat ca Romania nu se va implica cu forte militare i
Presedintele Traian Basescu a anuntat, la finalul sedintei CSAT de ieri, ca Romania nu va participa cu trupe militare in sudul Libanului, ci doar la efortul de reconstructie a tarii.
"Am apreciat ca Romania nu se va implica cu forte militare in sudul Libanului, urmand ca Romania sa participe la efortul de reconstructie", in masura in care firmele romanesti vor semna contracte pentru reabilitarea infrastructurii si a cladirilor din aceasta tara, a spus seful statului. Presedintele a explicat decizia CSAT in termenii angajarii deja pe trei teatre de operatiuni importante, in care sunt implicati soldatii romani - respectiv in Balcani, in tarile arabe si in Afganistan.
"Romania ramane disponibila ca, in masura in care vor fi cereri exprese, sa participe in Liban, in functie de resurse umane si financiare", a mai spus presedintele la finalul sedintei CSAT.
De asemenea, Traian Basescu a anuntat ca a propus CSAT desecretizarea dosarelor inaltilor ierarhi si ale sefilor de culte religioase, care erau incluse in categoria dosarelor de siguranta nationala. Cea mai mare parte a dosarelor sunt de urmarire, a spus presedintele.
Traian Basescu si-a exprimat convingerea ca CNSAS va avea in vedere aceasta realitate, a celor 50 de ani de comunism din Romania. "Insa, decizia de a respecta prevederile Legii 187/1999 (Legea Ticu - n.r.) este corecta si ne pune in situatia de a putea duce pana la capat procesul de deconspirare", a mai spus presedintele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.