Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume, a anuntat luni ca detine 93,7% dintre actiunile grupului european Arcelor, realizind progrese in procesul de creare a celui mai mare producator mondial de otel, transmite Reuters. Actionarii
Mittal Steel, cel mai mare producator siderurgic din lume, a anuntat luni ca detine 93,7% dintre actiunile grupului european Arcelor, realizind progrese in procesul de creare a celui mai mare producator mondial de otel, transmite Reuters. Actionarii care nu au renuntat inca la titlurile Arcelor au in continuare posibilitatea sa vinda actiuni pina pe 17 noiembrie, la pretul de 40,4 euro, inferior cotatiei inregistrate la finele sedintei bursiere de vineri, respectiv 40,85 euro. Cel mai mare producator siderurgic mondial a lansat o oferta ostila de preluare a grupului Arcelor la inceputul anului 2006. Arcelor, al doilea mare producator mondial de otel, a acceptat ulterior oferta imbunatatita a companiei Mittal Steel, in valoare de 31 de miliarde de euro in actiuni si numerar (39,61 miliarde de dolari).

In Romania, Grupul Mittal Steel Holdings NV este actionarul majoritar al companiei Mittal Steel. Grupul controleaza 69,77% din capital. SIF Moldova are o participatie de 17,41%, iar alti actionari detin 12,82% din titluri. (Mihaela RADU)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.