Fotbalisti din campionatul Angliei au recurs la prelevarea de celule stem din sangele de la cordoanele ombilicale ale copiilor lor nou-nascuti, in scopul folosirii ulterioare a acestora ca potential tratament pentru propriile lor accidentari, informe
Fotbalisti din campionatul Angliei au recurs la prelevarea de celule stem din sangele de la cordoanele ombilicale ale copiilor lor nou-nascuti, in scopul folosirii ulterioare a acestora ca potential tratament pentru propriile lor accidentari, informeaza saptamanalul Sunday Times, citat de Mediafax. Astfel, unii jucatori au decis ca celulele prelevate din cordonul ombilical sa fie conservate si avute in vedere ca posibil tratament pentru problemele la ligamente si cartilaje. Celulele stem pot fi folosite pentru regenerarea organelor si tesuturilor afectate.
Fotbalistul echipei Arsenal Londra, Thierry Henry, a conservat celulele stem, insa numai pentru ca acestea sa ii fie de folos, daca va fi nevoie, copilului sau.
"Am decis sa conservam celulele stem ale copilului nostru in scopuri terapeutice, atat pentru copil cat si, daca va fi posibil, pentru mine. Ca fotbalist, te poti accidenta si acest lucru ar putea insemna sfarsitul carierei, astfel ca este logic sa doresti sa ai celulele stem - daca vreti un set pentru reparatii - la indemana", a afirmat un jucator din Premier League, citat sub acoperirea anonimatului.
Sunday Times scrie ca jucatorul respectiv evolueaza la o echipa din nord-vestul Angliei. Celulele stem provenite de la cordoanele ombilicale a cinci copii de fotbalisti au fost conservate la Liverpool, la CryoGenesis International, una din cele sapte banci comerciale de acest tip existente in Marea Britanie. "Este un experiment. Celulele stem sunt injectate direct in genunchi si pentru ca au acelasi cod genetic ajuta la reconstructie", a declarat directorul CryoGenesis International, Paul Griffiths. In ultimii cinci ani, peste 11.000 de parinti au platit pana la 1500 de lire sterline pentru conservarea celulelor stem ale copiilor lor. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.