Peste 300 de jucatori de bridge din sase tari participa la Festivalul International de Bridge, care se desfasoara la Mamaia, in perioada 21 august - 2 septembrie, organizator fiind Federatia Romana de Bridge, al carei presedinte este viceprimarul Cap
Peste 300 de jucatori de bridge din sase tari participa la Festivalul International de Bridge, care se desfasoara la Mamaia, in perioada 21 august - 2 septembrie, organizator fiind Federatia Romana de Bridge, al carei presedinte este viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban (PNL). Competitia ajunsa la cea de-a 21-a editie a reunit concurenti din Serbia, Bulgaria, Austria, Irlanda, Germania si Romania, cu varste intre 17 si 18 ani, transmite Mediafax. Intrecerea se desfasoara pe perechi, in echipe de patru, individual si mixt. Primii trei clasati de la fiecare categorie vor fi rasplatiti cu premii a caror valoare totala este de 10.000 de euro.
In Romania exista 24 cluburi oficiale de bridge, cu peste 1000 de membri cotizanti. Organizatorii spun ca cei mai puternici jucatori sunt in Bucuresti, unde functioneaza trei cluburi de bridge. "Bridge-ul este, ca si sahul, un sport al mintii, care iti dezvolta abilitatea de comunicare, memoria, asociativitatea si puterea de deductie. Joc bridge de cate ori imi permite timpul liber", a declarat presedintele Federatiei Romane de Bridge, Ludovic Orban, aflat duminica la Mamaia. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.