Un finlandez a castigat medalia de aur la campionatul mondial de aruncat telefonul mobil, competitie care s-a derulat in orasul finlandez Savonlinna, transmite Reuters. Competitia de aruncat telefonul mobil, initial un eveniment care se derula pe pla
Un finlandez a castigat medalia de aur la campionatul mondial de aruncat telefonul mobil, competitie care s-a derulat in orasul finlandez Savonlinna, transmite Reuters. Competitia de aruncat telefonul mobil, initial un eveniment care se derula pe plan local, intr-un orasel finlandez din apropierea granitei cu Rusia, a ajuns la a saptea editie si a atras anul acesta circa 100 de concurenti din tari precum Canada, Belgia si Rusia. Christine Lund, fondator al competitiei, spune ca evenimentul este o sursa de exercitiu fizic usor si reprezinta si un mod de protectie a mediului. "Exista foarte multe telefoane mobile vandute la mana a doua si noi le reciclam inainte sa devina deseuri toxice", a spus ea. Campionatul de aruncat telefoane mobile nu este prima manifestare a inventivitatii finlandeze, locuitorii acestei tari oferind lumii si alte competitii traznite, cum ar fi campionatul mondial de sauna si concursul de transportat sotia. Anul acesta, medalia de aur pentru aruncat telefonul mobil a revenit finlandezului Lassi Etelatalo, care a aruncat un telefon marca Nokia la o distanta de 89 de metri. In cadrul evenimentului, telefonul olandezului Elie Rugthoven a aterizat in afara ariei de concurs, insa acesta a castigat medalia de argint pentru ca a reusit sa impresioneze juriul.
"Concurentii isi aleg telefoanele pe care vor sa le arunce, dupa marime, culoare sau modul in care le pot manevra. Unii sunt de parere ca greutatea modelului ales le ofera garantia unei aruncari lungi, in timp ce altii vor telefoane usoare", a declarat Lund. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.