Reprezentantii autoritatilor de sanatate publica si ai inspectiilor sanitare de stat au inceput controalele la unitatile de invatamant din teritoriu. Actiunile de verificare au in vedere pregatirea corespunzatoare a noului an scolar 2006-2007 si urma
Reprezentantii autoritatilor de sanatate publica si ai inspectiilor sanitare de stat au inceput controalele la unitatile de invatamant din teritoriu. Actiunile de verificare au in vedere pregatirea corespunzatoare a noului an scolar 2006-2007 si urmaresc stadiul de executie a lucrarilor de igienizare. Reprezentantii autoritatilor sanitare verifica, printre altele, modul in care cladirile sunt igienizate si protejate contra intemperiilor, asigurarea cu apa potabila, modul de colectare a deseurilor menajere, sistemul de canalizare, sistemul de incalzire, starea tehnica a grupurilor sanitare, asigurarea unitatilor cu mobilier adecvat, asigurarea iluminatului natural si artificial in salile de clase. De asemenea, se va verifica daca unitatile au cabinet medical incadrat cu personal medical pentru efectuarea triajelor epidemiologice, supravegherea zilnica a starii de sanatate a elevilor, supravegherea si controlul eventualelor focare de boli contagioase. Totodata, ''inspectorii sanitari atentioneaza asupra factorilor de risc pentru sanatatea si randamentul scolar al elevilor, respectiv alimentarea deficitara cu apa potabila, mobilierul scolar neergonomic si deteriorat, microclimatul si iluminatul necorespunzator''. Conform legislatiei in vigoare, pentru a putea incepe anul scolar, fiecare unitate de invatamant trebuie sa obtina autorizatia sanitara de functionare sau, in cazul in care aceasta exista, avizarea anuala a ei. Scolile care nu vor corespunde din punct de vedere igienico-sanitar vor primi planuri de conformare, cu termene clare pentru remedierea deficientelor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.