Tanara din Austria care a evadat miercuri, dupa ce a stat opt ani sechestrata intr-o pivnita, a fost identificata de parinti si dupa cateva cicatrici care coincid cu cele ale fetei disparute, potrivit autoritatilor, relateaza BBC. Parintii fetei care
Tanara din Austria care a evadat miercuri, dupa ce a stat opt ani sechestrata intr-o pivnita, a fost identificata de parinti si dupa cateva cicatrici care coincid cu cele ale fetei disparute, potrivit autoritatilor, relateaza BBC. Parintii fetei care a disparut acum opt ani sunt convinsi ca tanara care a evadat din beci este fiica lor.
Rezultatele testelor ADN vor fi disponibile in scurt timp, dar politia vieneza este sigura ca fata este Natascha Kampusch. Presupusul ei rapitor s-a sinucis in ziua in care Natascha a fost gasita. Autoritatile presupun ca Wolfgang Priklopil, un tehnician in telecomunicatii in varsta de 44 de ani, a tinut-o pe fata in garajul sau de langa Viena. Detectivii l-au interogat pe barbat in ziua in care Natascha a disparut in drumul ei spre scoala, dar nu au cautat-o pe fata in casa din Strasshof, localitate aflata la mai putin de 16 kilometri de orasul ei. Priklopil a fost chestionat in ziua in care Natascha a disparut pentru ca avea o furgoneta alba, iar un coleg al fetei a spus ca a vazut-o urcand intr-o astfel de masina. Acum, un reprezentant al politiei a precizat ca Natascha se simte bine si ca face fata situatiei. "Dimineata, am fost informati de catre un coleg care o ingrijeste ca a dormit bine, a mancat si pare foarte calma", a adaugat politistul. Ea a fost identificata de parintii ei, care traiesc separat, si de sora ei vitrega. "Am aflat ca fetita avea pe corp niste semne, cicatrici de care stiam inainte", relateaza politistul. "Tanara le are si suntem siguri ca ea este Natascha", a adaugat politistul.
La un post de televiziune austriac, mama fetei, Brigitta Sirny, a afirmat ca este foarte mandra de fiica ei care, atunci cand a vazut-o, a numit-o "mama soricioaicei", facand aluzie la faptul ca a stat in beci atata timp. Tatal fetei, cu ochii umezi si cu vocea tremurand, a spus ca nu credea ca va mai apuca sa-si vada fiica inapoi acasa. "Sincer, nu credeam ca voi trece prin aceasta experienta", a spus Ludwig Koch. "Ea a spus: <<Tata, te iubesc!>>, iar urmatoarea intrebare a fost <<Masinuta mea de jucarie mai e acolo?>>. Era jucaria ei preferata. Am pastrat-o in tot acest timp. Tot timpul am incercat sa alung gandul ca ea e moarta", a povestit tatal emotionat. Alte rapoarte l-au citat pe Gerhard Lang, un oficial al politiei federale, care afirma ca fata "era inchisa zi si noapte" si lasata libera doar atunci cand trebuia sa faca diverse munci prin casa. Se pare ca miercuri ea facea curat in masina, cand a gasit o ocazie sa evadeze, a adaugat politistul. Nu se stie inca de ce rapitorul a sechestrat-o pe Natascha, daca fata a fost abuzata sexual sau nu. Politia a afirmat ca rapitorul nu avea nici o legatura cu familia ei si nici nu a cerut o recompensa. Un politist a declarat pentru BBC ca Priklopil i-a dat mancare si tot ce avea nevoie, a invatat-o matematica, a invatat-o sa citeasca si sa scrie. Din fotografiile facute in beci se poate vedea ca acesta era o incapere mica, inghesuita, de patru pe trei metri, cu o intrare de 50 pe 50 de centimetri. Politia crede ca rapitorul izola fonic usa, de fiecare data cand pleca de acasa. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.