Toate cele noua selectionate de pe Batrinul Continent s-au calificat in optimile competitiei din Japonia.

Globalizarea si-a spus cuvintul si la actuala editie a Campionatului Mondial de baschet, toate continentele avind cel putin o r
Toate cele noua selectionate de pe Batrinul Continent s-au calificat in optimile competitiei din Japonia.

Globalizarea si-a spus cuvintul si la actuala editie a Campionatului Mondial de baschet, toate continentele avind cel putin o reprezentanta in faza optimilor de finala. Europenii par insa cei mai sedusi de exotismul Beijingului, toate cele noua nationale calificate raminind sa se lupte sub panou pentru un loc pe podium. Marea dezamagire este Brazilia, care a parasit prematur competitia. Statele Unite, fara infringere in grupe, si Argentina, campioana olimpica en titre, ramin favorite la cistigarea trofeului, desi Spania si Grecia, de asemenea neinvinse, promit spectacol sub cosurile japoneze. Sub aceste echipe se trage linie, orice rezultat fiind posibil. Serbia a terminat pe locul al patrulea in grupa, dar si in 2002, cind a cistigat titlul mondial, a reusit performanta dupa un debut asemanator. Germania lui Dirk Nowitzki, vedeta din NBA care a marcat joi 47 de puncte, ar putea si ea emite pretentii, in timp ce China, ramasa sa se ocupe de onoarea Asiei, s-a dovedit vulnerabila chiar daca il are in componenta pe uriasul Yao Ming.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.